Veelgestelde vragen

 Persoonlijke benadering

Wetenschappelijk

Kwaliteit

Onderzoek

Zijn er bijwerkingen?

Neurofeedback heeft geen bijwerkingen. Het kan wel voorkomen dat je wat moe bent na een training. Dit heeft te maken met de inspanning die je levert wanneer je je moet concentreren op de training.

Ik gebruik medicatie, heeft dat invloed op de behandeling?

Dat ligt eraan welke medicatie je gebruikt. Van veel medicijnen is het effect op het EEG bekend. We zorgen altijd dat we met het effect van medicatie mee trainen en niet tegen de werking in trainen.

Neem tijdens de intake een overzicht mee van de medicatie die je gebruikt.

Hoeveel sessies neurofeedback zijn nodig?

De meeste mensen hebben 20 tot 25 sessies nodig. Het aantal benodigde sessies is onder andere afhankelijk van de ernst en duur van de klachten, de levensstijl en de huidige levensomstandigheden. We beginnen met één of twee keer per week trainen. Meestal worden binnen 12 sessie al verbeteringen gemerkt. Om te zorgen dat de trainingen blijvend resultaat geven, is een afbouwfase nodig. Dan trainen we niet meer wekelijks, maar gaan we de tweewekelijks, driewekelijks en maandelijks trainen. Het afbouwen is nodig om een terugval van klachten te voorkomen.

Wordt er stroom toegediend?

Er wordt absoluut geen stroom toegediend. De elektroden die op het hoofd worden geplakt, meten de activiteit in het brein.

Staat jouw vraag er niet tussen?